Minnegaver

Når en av dine kjære er gått bort, kan du velge å la familie og venner gi en minnegave i stedet for blomster.

Da er dere samtidig med på å gjøre livet bedre for mange som ellers ikke ville ha mat, klær, skolegang og rent vann. Vi i Kirkens Nødhjelp er glade for at mange viser oss den tillit å formidle slike gaver og vi vil sørge for at gavene blir fordelt til de som til enhver tid trenger det mest.

Slik går du frem:

• Ønsket om minnegave skrives i dødsannonsen
  • Bruk kontonummer 1602 58 89030

De som er med i begravelsen og minnestunden får anledning til å gi en gave der, som så blir sendt samlet til Kirkens Nødhjelp av begravelsesbyrået eller pårørende. De som ikke har anledning til å være tilstede, eller heller vil ha en giro, kan få det tilsendt eller betale på nettet. Husk å skrive både avdødes og ditt eget navn på giroen, i tillegg til pårørendes navn og adresse, så blir det ført og samlet på avdødes navn hos oss.

Etter 2-3 uker (som det tar å registrere gaver) vil vi lage en liste over hvem som har gitt en gave og hvor mye. Den sender vi sammen med et takkebrev til pårørende, og følger opp hvis det kommer flere gaver.

Ønsker du mer informasjon om minnegaver kan du kontakte ditt lokale begravelsesbyrå, menighetskontoret eller Kirkens Nødhjelps servicesenter.

Du kan enten ringe på telefon 22 09 27 00 eller sende en e-post til giver@kirkensnodhjelp.no