Stans diktatoreksporten

Changemaker, Kirkens Nødhjelps ungdom, jobber hardt for å stanse eksport av norsk militærutstyr til autoritære regimer. Støtt dem med din underskrift!

I løpet av en tiårsperioden har Norge eksportert militært materiell til autoritære regimer for til sammen 1,5 milliarder kroner, i følge en rapport skrevet på oppdrag fra Changemaker.

Blant landene som har kjøpt militærutstyr fra Norge finner vi Saudi-Arabia. Landet er kjent for å bryte grunnleggende menneskerettigheter og har den seneste tiden blitt sterkt kritisert den siste tiden for å ha idømt bloggeren Raif Badawi 1000 piskeslag.

Svenskene har stanset eksporten

Mange aktører har nå tatt til orde for at eksporten av militært utstyr til autoritære regimer. På Stortinget støtter Venstre, SV, KrF og MDG kravet, mens andre ikke er overbevist enda. Samtlige ungdomspartier har på initiativ fra Changemaker stilt seg bak kravet.

Hos våre naboer i øst har regjeringen allerede satt sluttstrek for eksport til Saudi-Arabia, som er i ferd med å bli en av verdens største våpenimportører. Den norske regjeringen ønsker imidlertid å videreføre handelen, men dersom et flertall av partiene på Stortinget er uenige, må regjeringen følge ordre.

Støtt kravet ved å sende en SMS med kodeord OPPROP STANSE og ditt navn til 2468!

Publisert: