Verdens fattige krever klimahandling nå!

Når verdens ledere samles på klimatoppmøte i Paris neste uke er det fremtiden og livsgrunnlaget til verdens fattige som står på spill. Signer vårt internasjonale opprop for en rettferdig klimaavtale!

I flere år har det internasjonale Kirkens Nødhjelp (ACT Alliance) mobilisert for en rettferdig internasjonal klimaavtale i Paris. Underskriftene strømmer nå inn fra fjern og nær i tusentalls, bare i det sørlige og østlige Afrika har partnerne våre samlet inn over 300.000 underskrifter under slagordet ACT NOW for Climate Justice.

  • Send en SMS med kodeord OPPROP KLIMA og ditt navn til 2468, og bli med på internasjonale oppropet du også!

Førstkommende lørdag 28. november, helgen før det to uker lange toppmøtet starter, skal underskriftene underskriftene fra Norge overrekkes utenriksminister Børge Brende i Oslo. De samme underskriftene telles også med når det internasjonale oppropet skal overrekkes FNs klimasjef Christiana Figueres i Paris samme dag.

Klimapilegrimer fra hele verden

Du husker kanskje Klimapilegrim 2015 som ble arrangert nå i sommer med vandringer gjennom hele landet fra Nordkapp i nord til Kristiansand i sør, og som endte med kongelig overrekkelse fra Norge til Sverige i Halden i august. Stafettpinnen, en flaske med vann fra en rekke steder langs ferden, ble ført videre av pilegrimer gjennom Sverige, Danmark, Tyskland og Frankrike. Vannflasken er fremme i Paris førstkommende lørdag og blir en del av overrekkelsesmarkeringen sammen med symboler fra søsterferder i Afrika, Asia og Latin-Amerika.

Krever rettferdighet i avtaleteksten

Den internasjonale kampanjen er forent om budskapet om at en ny klimaavtale må være rettferdig, og at rike land må bidra med mindre utslipp og mer penger. Landene med de største historiske utslippene og de beste økonomiske forutsetningene må ta størsteparten av ansvaret for å stanse klimaendringene – og for å sikre at mennesker i fattige land klarer å tilpasse seg mer tørke, flom og ekstremvær.

 

Bli med på det internasjonale oppropet ved å sende en SMS med kodeord OPPROP KLIMA og ditt navn til 2468.

SEND SMS MED IPHONE

SEND SMS MED ANDROID

Publisert: