100.000 klimajobber nå

Det haster med en grønn omstilling av det norske samfunnet. Derfor har organisasjoner fra fagbevegelsen, miljøbevegelsen og kirken gått sammen om et krav om 100 000 klimajobber nå.

Vi kan ikke vente med å løse klimakrisen – jo mer vi nøler, jo vanskeligere blir det. Samtidig holder det ikke at enkeltpersoner endrer livsstil alene: vi må bygge det fornybare samfunnet sammen.

Derfor har fagbevegelse, miljøbevegelse og kirken et helt konkret krav: en politisk styrt omstilling som skaper 100 000 klimajobber – og gir rom for å bremse oljeutvinningen. Vi vet at oljealderen vil ta slutt, og jo før oljeutvinningen fases ut jo bedre for klimaet. Likevel investerte det norske næringslivet ca. 200 milliarder i olje og gass i 2013, og bare en tiendedel av dette beløpet i annen industri. Nå er det viktig at politikerne tar grep og hjelper til med å bygge broen fra oljeøkonomi til klimaøkonomi – broen til fremtiden.

Kampanjen nærmer seg 10 000 underskrifter. Støtt kampanjen du også ved å sende en sms med kodeord OPPROP KLIMAJOBBER og ditt navn til 2468.

Underskriftene for 100 000 klimajobber skal overrekkes sentrale myndigheter på konferansen «Broen til framtiden» fredag 13. mars 2015 på Folkets Hus i Oslo.

Organisasjonen bak «Broen til framtiden» er Fagforbundet, Norsk tjenestemannslag (NTL), LO i Oslo, Naturvernforbundet, Framtiden i våre hender, Greenpeace, Skaperverk og Bærekraft, Concerned Scientists Norway, Parat, Natur og Ungdom og Besteforeldrenes klimaaksjon. Les mer om kampanjen her: www.broentilframtiden.no

Gjøre mer? Bli med på Kirkens Nødhjelps kampanje for å stoppe klimakrisen! Legg ut øyet ditt på Instagram, merk det med #stoppklimakrisen. Les mer her: www.kirkensnodhjelp.no/klima