Musikalsk dugnad for Nepal

Åtte millioner mennesker er rammet av jordskjelvet i Nepal. Seks norske hjelpeorganisasjoner står midt i en av tidenes mest krevende nødhjelpsoperasjoner. Søndag kveld går vi sammen om en støttekonsert til inntekt for jordskjelvofrene.

Musikalsk dugnad for Nepal

Over 7.200 mennesker er bekreftet omkommet etter jordskjelvet. Flere enn 14.000 er skadd. Tallene stiger fortsatt.

Mangler alt

De som overlevde jordskjelvet, har mistet alt. De har mistet barn, foreldre, søsken, venner, lærere. Hele landsbyer er lagt i grus. Hjem, sykehus, skoler, veier, vann- og kloakksystemer er ødelagt. Folk mangler mat, rent vann og husly. I tillegg er det et stort behov for medisiner, helsetjenester og sanitærutstyr.

Redder liv

Care Norge, Caritas, Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna og Røde Kors er til stede i Nepal med mat, telt, rent vann, latriner, feltsykehus og annen livsviktig nødhjelp. Dette er støtte det nepalske samfunnet trenger for å reise seg igjen.

Akkurat nå handler det om overlevelse, men Nepal vil trenge støtte til gjenoppbygging i flere år fremover.

Innsamlingskonsert

Du kan hjelpe oss å hjelpe. Søndag samles vi om en felles dugnad på Nationaltheatret i Oslo.

Støttekonserten sendes direkte på NRK1 kl 20.05. På scenen står Åge Aleksandersen, Ole Paus, Samsaya, Lena Kristin Ellingsen, Astrid S, Tuva & Mia og Heine Totland. Programleder er Nadia Hasnaoui. Konserten produseres av produksjonsselskapet Gyro i samarbeid med NRK og Nationaltheatret.

Ring 82044001 eller send DUGNAD til 2272 og gi 200 kr.

Publisert: