Kirkens Nødhjelp magasinet

01 2022

Skal fortelle historien om Kirkens Nødhjelp

75-årsjubileum

Skal fortelle historien om Kirkens Nødhjelp

Gjennom mange år i Afrika har journalist Tomm Kristiansen møtt Kirkens Nødhjelps ansatte, kommet tett på deres arbeid og truffet de sårbare menneskene organisasjonen arbeider for. Nå skal han fortelle deres historier i en ny podkast

– Dette er et veldig spennende prosjekt, som jeg gleder meg til å vise fram. Jeg har bodd i Afrika i mange år og kjenner godt til Kirkens Nødhjelp og det viktige arbeid organisasjonen gjør for noen av verdens mest sårbare mennesker, sier Tomm Kristiansen.

Han er journalist, forfatter og tidligere Afrika-korrespondent for NRK. De siste årene har han laget podkasten «Tomms afrikanske fortellinger».

Nå skal han lage en ny podkast for Kirkens Nødhjelp i forbindelse med organisasjonens 75-årsjubileum. Den nye podkasten vil blant annet handle om Kirkens Nød-
hjelps arbeid med vann, kjønnsbasert vold og fredsbygging.

– Jeg skal fortelle om vannet som endrer menneskers liv, om kvinner og hvordan de trekker beslutninger som får konsekvenser for deres eget liv og deres familier. Om fred og hvordan fred kan spre seg gjennom visjoner og handlinger fra en person i en liten landsby til en hel region, sier Kristiansen.

I podkasten vil lytterne blant annet få bli med til Etiopia, Sør-Sudan og Kenya. 

– Lytterne kan forvente seg interessante og viktige historier fra arbeidet til Kirkens Nødhjelp gjennom 75 år. I tillegg vil podkasten gi lytterne fantastiske bilder fra Afrika. Podkast og radio har alltid de beste bildene fordi du lager dem selv, sier Kristiansen. 
 
Den første episoden av Kirkens Nødhjelps podkast vil bli publisert på verdens vann-dag 22. mars. 

. 

Tekst: Kristine Eid. Foto: Privat.

Tilbake