Kirkens Nødhjelp-magasinet

03 2017

– Jeg er redd alle rundt meg

Tema: Kjønnsbasert vold

– Jeg er redd alle rundt meg

Aida og familien levde et godt liv i Syria før krigen kom, med hus, hage og gode jobber. Da bevæpnede menn gikk fra hus til hus for å drepe voksne menn, gjemte Aida ektemann seg i hagen.

De væpnede mennene ba kvinnene om å ta av seg niqaben for å se om de var menn utkledt som kvinner. Så ble kvinnene voldtatt. Aida besvimte, og da hun kom til seg selv igjen, oppdaget hun at ektemannen var blitt drept. Hun ringte foreldrene, som allerede var i Libanon, og ba dem om å hente henne.

– Jeg fortalte dem hva som skjedde med mannen min, men ikke hva som hadde skjedd med meg, fordi det var for grusomt til å kunne fortelles, sier Aida. 20 dager etter mannens død ble Aida hentet av foreldrene.

– Da vi kom til Libanon, ropte folk etter oss og ba oss om å dra et annet sted fordi vi ødela landet, sier Aida. Etter å ha blitt seksuelt trakassert av menn i Libanon tør hun ikke lenger å gå ut.

– Vi er redde. Jeg er redd alle rundt meg. Nå har jeg bestemt meg for å bare sitte inne. Hva skal jeg gjøre utenfor? I Syria var vi redde for å bli voldtatt, nå er vi redde for å bli voldtatt i Libanon, sier Aida oppgitt.

Tilbake