Kirkens Nødhjelp-magasinet

03 2017

Kaller meg "billig"

Tema: Kjønnsbasert vold

Kaller meg "billig"

Hassana flyktet fra Syria da bevæpnede menn brøt seg inn i huset for å voldta kvinnene. På grunn av kamper på utsiden kom hun seg ut av situasjonen og rømte til en flyktningleir i Libanon.

– Vi trodde at Libanon var et trygt samfunn, men situasjonen her er faktisk enda verre enn hva vi opplevde at den var i Syria. Vi opplever stadig å bli trakassert av fremmede menn på gata.

– Jeg følte meg tvunget til å gifte bort tenåringsdatteren min, slik at hun skal være trygg for potensielle overgrepsmenn. Jeg har ikke fortalt mannen min om de overgrepene jeg har opplevd. Jeg holder det hemmelig slik at det ikke blir noen problemer mellom oss, og slik at jeg kan få beholde barna mine. Dere er de eneste jeg har fortalt historien til, sier Hassana, som blant annet opplevde å bli voldtatt av en libaneser som tidligere hadde hjulpet dem med mat og husrom.

– Alle her tror at syriske kvinner er «billige». Jeg er ikke den eneste som blir trakassert, dette skjer med vennene mine og med naboene. De liker ikke kvinner som meg som bruker niqab. De vil se alt og lar meg ikke være i fred, sier Hassana.

Tilbake