Kirkens Nødhjelp-magasinet

04 2017

Åpne dører

Tema: Religionsdialog

Åpne dører

Forholdet mellom shia-muslimer og sunni-muslimer er problematisk de fleste steder i Pakistan, men i Omarkot samarbeider de for å kjølne konflikter som kan bli voldelige.

Vi besøker en shia-moske en time unna et stort selvmordsangrep som tok livet av 80 shiaer i fjor. Shia-samfunnet var i lynsjestemning, men imamene fra shia-moskeen og sunni-moskeen i området rykket inn og klarte å overtale dem til å protestere fredelig og ikke voldelig.

– Det var et godt signal til oss i shia-samfunnet at sunni-muslimene ble med oss i sorgen og sinnet. Samarbeidet vårt gjennom Sami Foundation gjør at dørene våre står vidåpne for hverandre, og vi prøver å løse konfliktene sammen. Terrorister har sin egen agenda og krysser grensene som de vil. Vi må identifisere dem og bekjempe dem. Man trenger to hender for å klappe, sier Irshal Ali Irfami.

– Det kom ekstremister hit til landsbyen, men vi tiet dem i hjel, og de fikk ikke gjennomslag. Hadde vi kjempet mot dem, ville det ha endt med vold, sier Mohamed Zamar Khoso.

– Islam ligger ikke i skjegget. Dersom du ikke elsker alle dine medmennesker, så er du ingen muslim. Islam er fred og kjærlighet.

Tilbake