Kirkens Nødhjelp-magasinet

04 2017

Beskytter hverandre

Tema: Religionsdialog

Beskytter hverandre

En lokal fredskomite i Kunri er lokalsamfunnets øre og øyne og griper inn selv om de risikerer egen helse.

Komiteen består av katolikker, hinduer og muslimer, og de gjør mer enn å feire høytidsdager sammen. Blant annet jobber de for klimasaken, for rent vann og mot narkotika.

– Det var en kristen koloni her med mange som solgte narkotika. Vi gikk inn og sa at dette måtte vi avsløre om de ikke sluttet. Jeg ble angrepet med stokker av mafiamedlemmer som ikke likte at jeg kjempet mot dem, men vi klarte å overbevise mange om at de måtte inn på en bedre vei. Dette er fem måneder siden, og situasjonen er mye bedre, sier Raja Johnson.

– Jeg så en ung hindu gå inn i en moske, og imamen ble rasende for å få en ikke-muslim inn. Imamen truet gutten med blasfemiparagrafen. Jeg gikk imellom og fant ut at gutten bare hadde avtalt å møte en venn der. Da overtalte jeg imamen slik at gutten kom seg trygt ut igjen, sier Mashuk, som selv er muslim.

– Det er nyttig å feire hverandres høytider for å forstå hverandres perspektiver. Vi inviterte til en katolsk feiring, men ba alle om å ta med seg hele familien. Det er vanskelig for muslimer her, de tar sjelden med seg kvinnene. Men alle kom – fra lavkaste til høykaste. Jeg ble veldig imponert. Hver religion har noe vakkert i seg, og vi må fremme dette i samfunnet. Det var sterkt for meg å se alle familiene sitte sammen – blandet uavhengig religion, sier father William Emanual.

Tilbake