Kirkens Nødhjelp magasinet

04 2019

Fremtid og håp

Fremtid og håp

Uansett hvor vi er født, ønsker vi en trygg fremtid for oss selv og våre barn. En fremtid med like muligheter for alle.

Klimaendringene angår oss alle, men rammer de fattigste hardest. Å bevare skog er viktig for å bremse klimaendringene. I samarbeid med religiøse ledere tar vi vare på urskog som er i ferd med å gå tapt. Vi planter ny skog og lærer opp befolkningen til å ta vare på naturen.

Tilgang til tilstrekkelig rent vann redder og forandrer liv. Siden TV-aksjonen i 2014 har 1,7 millioner mennesker fått tilgang til rent vann. Blant annet har bønder i Etiopia tredoblet sine avlinger takket være et nytt vanningssystem til åkrene.

Kampen mot barnedødelighet har skutt stor fart, og takket være massiv innsats er 50 millioner barneliv spart de siste 15 årene. I land som Malawi og Etiopia støtter vi utdanningen av jordmødre og bygging av fødselsklinikker, også utenfor allfarvei.

Kampen for en rettferdig verden fortsetter. Vi har blikket festet på fremtiden, en fremtid uten fattigdom, urettferdighet og nød. Og vi har håp fordi vi ser at det nytter.

Tusen takk for din støtte!


Og kongen skal svare dem: «Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg.»

Tilbake