Ayans historie

Se Ayan (16) fra Somalia fortelle sin egen historie.

Seksuell vold er et våpen, en krigsstrategi, en form for terror, en torturmetode og en metode for å ødelegge hele samfunn. Våpenet brukes i de fleste steder med krig og konflikt i verden – og slagmarka er kvinner og barns kropper. De overlevende sitter igjen med smerte og skam. I de aller fleste tilfeller går de ansvarlige fri for straff.

Ayan er 16 år og fra Somalia. Et land som har vært herjet av borgerkrig og fravær av myndighetsstrukturer i over 20 år. I dag er millioner av mennesker på flukt fra tørke og væpnet konflikt. Unge jenter og kvinner er spesielt sårbare i en slik situasjon. Da Ayan var ute for å samle ved til familien, ble hun voldtatt. I tillegg til sin egen smerte, sorg og skam, har hun ansvar for den vesle guttebabyen som ble født etter overgrepet. Bare moren hennes ønsker å ha noe å gjøre med Ayan og babyen nå.

Les mer om vårt arbeid mot kjønnsbasert vold her

Gi en gave

Din støtte går der behovet er størst

Du kan gi uten å fylle ut opplysninger om deg selv, men legg gjerne inn e-postadresse og telefonnummer om vi kan få lov å kontakte deg av og til, for eksempel de gangene vi trenger akutt hjelp.

Fast månedlig betaling med:

eller
Gaven din kan gi 0 kr er nok til å gi 1 person personer varig tilgang til rent vann hver måned
Akkurat nå er behovene for nødhjelp akutte i