Bahatis historie

Se Bahati (16) fra Kongo fortelle sin egen historie.

Seksuell vold er et våpen, en krigsstrategi, en form for terror, en torturmetode og en metode for å ødelegge hele samfunn. Våpenet brukes i de fleste steder med krig og konflikt i verden – og slagmarka er kvinner og barns kropper. De overlevende sitter igjen med smerte og skam. I de aller fleste tilfeller går de ansvarlige fri for straff.

Bahati er 16 år og fra D.R. Kongo. Landet har i flere tiår opplevd krig, konflikt og vanstyre. Flere millioner mennesker er drept i kamphandlinger der voldtekt blir systematisk brukt som våpen for å skremme og kontollere sivilbefolkningen. Bahati og mammaen hennes var ute og sanket mat til familien da tre soldater plutselig dukket opp. Begge ble voldtatt. Pappaen til Bahati ble skamfull for det grufulle som hadde skjedd, og forlot sin kone og sin datter. I dag er Bahati mest redd for at ingen vil gifte seg med henne. At hun vil forbli alene.

Les mer om vårt arbeid mot kjønnsbasert vold her

Gi en gave

Din støtte går der behovet er størst

Du kan gi uten å fylle ut opplysninger om deg selv, men legg gjerne inn e-postadresse og telefonnummer om vi kan få lov å kontakte deg av og til, for eksempel de gangene vi trenger akutt hjelp.

Fast månedlig betaling med:

eller
Gaven din kan gi 0 kr er nok til å gi 1 person personer varig tilgang til rent vann hver måned
Akkurat nå er behovene for nødhjelp akutte i