Ledsagerprogrammet

Vil du lære mer om Midtøsten og vise solidaritet med mennesker i en vanskelig situasjon? Liker du å skrive og jobbe for å påvirke beslutningstakere? Da er ledsagerprogrammet noe for deg!

Muren på Vestbredden
Muren på Vestbredden (Foto: Silje Hirsch)

Gjennom ledsagerprogrammet utplasseres mennesker fra hele verden i utvalgte byer og landsbyer på Vestbredden og i Jerusalem. Der ledsager de palestinere og israelere som med fredelige midler arbeider mot den israelske okkupasjonen.

Ledsagernes blogg holdes til enhver tid oppdatert med fortellinger og bilder, og er verdt et besøk.

Ledsagerne jobber for å bedre palestineres tilgang til land, arbeid og skole, og for å redusere vold og trakassering av sivile. Observasjon på kontrollposter og beskyttende tilstedeværelse i spesielt utsatte områder er blant arbeidsoppgavene. 

Ledsagerne er øyenvitner. Tilbake i Norge deler de sine opplevelser, og sprer informasjon om situasjonen i Palestina og Israel i sine nettverk, og ovenfor beslutningstakere.

Ledsagerprogrammet ble opprettet av Kirkenes verdensråd i 2002 da kirkene i Jerusalem ba om støtte etter den andre intifadaen. I Norge står i tillegg til Kirkens Nødhjelp også Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, Norges Kristne Råd og KFUK-KFUM Global bak programmet.

VIL DU BLI LEDSAGER? INFO OM SØKNADSPROSESSEN FINNER DU HER.

Nyttige lenker: