Totland og Styve spiller konsert for Kirkens Nødhjelp

Koronapandemien gjorde at Heine Totland og Gisle Børge Styve måtte avlyse sin planlagte turne. Onsdag spiller de sin første direktestrømmet konsert for Kirkens Nødhjelp.

THIS - Heine og Gisle11-2.jpg

Foto: Stageway.

– Vi hadde kalenderen full, så var den plutselig helt tom. Vi savnet å spille konserter, forteller musiker Heine Totland. ­­

Onsdag spiller han og jazzpianist Gisle Børge Styve sin første direktestrømmet konsert på Vaaghals i Oslo.

– Det blir en utfordring å spille konsert uten publikum i salen. Men vi håper og tror at vi kan underholde de som følger konserten hjemme i sofaen, og få folk til å humre og le ute i de tusen hjem. 

Totland og Styve har de siste årene spilt 450 forestillinger og solgt 80.000 billetter med sine musikalske humorforestillinger "Musikk e komme for å bli" og "Musikk Folkens!". 

Denne uken skulle Totland og Styve vært på turne i flere norske byer, men på grunn av koronapandemien er konsertene avlyst. 

– Det er en veldig spesiell situasjon for oss alle. Jeg har vært en travel artist i mange år, nå er det plutselig helt slutt. Men jeg er optimist, og håper verden snart vil vende tilbake slik den var. Artister vil finne andre arenaer, kanskje vil vi måtte spille for færre publikummere i en periode. 

Totland gleder seg til å spille for Kirkens Nødhjelp.

– Når vi først spiller en direktestrømmet konsert, er det fint å kunne støtte en organisasjon, som gjør en så viktig jobb for sårbare mennesker i verden. Vi er veldig glade for å ha fått denne muligheten, sier Totland.  

Kirkens Nødhjelp har tidligere hatt direktestrømmet konserter med Sigvart Dagsland og Moddi.

– Da vi ikke kunne gjennomføre Fasteaksjonen som planlagt på grunn av koronapandemien, måtte vi tenke nytt og kreativt. Det er helt fantastisk at vi har fått med så flinke artister. Vi er veldig takknemlig for at de stiller opp. Vi gleder oss veldig til konserten med Heine Totland og Gisle Børge Styve, sier Ragnhild Toyomasu, markedssjef i Kirkens Nødhjelp.

Kirkens Nødhjelp vil sende flere direktestrømmet konserter i tiden framover.

Se konserten med Totland og Styve her

Konsertene med Sigvart Dagsland og Moddi kan du se her:

Moddi

Sigvart Dagsland