Advent og jul

I år er vi – i enda større grad enn tidligere – avhengige av å få inn midler til vårt arbeid med fattige og sårbare. Vi legger bak oss et annerledes år. Et vanskelig år. Koronapandemiens konsekvenser er store. Særlig for de som hadde minst i utgangspunktet. Kirkens Nødhjelp tilhører menighetene, og det internasjonale diakonale arbeidet er vårt felles ansvar.

Her finner du ressurser som kan deles i din menighet i advents- og juletiden. Noe kan brukes i sosiale medier eller på menighetens nettside. Annet kan brukes inn i gudstjenesten eller andre samlingspunkt i menigheten. Klikk deg videre på overskriftene for å se resten av innholdet.

Adventsbønn tekst og bilde

Her er fire adventsbønner, en for hver søndag i advent. Finnes på bokmål, nynorsk og samisk. Til bruk i gudstjeneste eller andre treffpunkt i menigheten, eller i sosiale medier.

Adventsbønn film

Vær med og del Kirkens Nødhjelp sine bønner gjennom disse stemningsfulle filmene, en for hver søndag i advent. Skuespiller Frank Kjosås leser, akkompagnert av Tord Gustavsen og Arve Tellefsen. Innspilt i Tanum kirke. Produsert av Komon-Stageway.

Adventssang Tenn Lys - med det 5. verset

Del videoen hvor Helene Bøksle synger Tenn lys, inkludert et femte vers skrevet av Eyvind Skeie. Du kan velge mellom hele sangen, eller videoen oppdelt vers for vers.

Bilder som viser Kirkens Nødhjelps arbeid

Her er en powerpoint-presentasjon med bilder som viser mennesker som har fått hjelp gjennom Kirkens Nødhjelp. Kan vises under gudstjeneste eller andre arrangement.

Digital adventskalender

En digital adventskalender for barn, basert på superhelt-konseptet til Kirkens Nødhjelp. Lenken kan deles til familier i menigheten. Vi har hentet den frem fra våre arkiver fra 2016 – et år uten korona. Oppfordre familiene til å improvisere om nødvendig.

Film som viser Kirkens Nødhjelp sitt arbeid

Her er en kort film (ca 1 minutt) som presenterer Kirkens Nødhjelp sitt arbeid. Passer godt å bruke under takkoffer både i digitale gudstjenester og på skjerm i kirkerom.

Film - offerappell til Facebook

Film med hilsen fra Dagfinn Høybråten passer godt å dele i adventstiden for alle menigheter, og særlig de som ikke gjennomfører fysiske gudstjenester julaften eller 1.juledag

Film Juleevangeliet

Stemningsfull videoeinnspilling av Juleevangeliet i Tanum kirke. Frank Kjosås leser, Helene Bøksle synger salmer akkompagnert av Tord Gustavsen og Arve Tellefsen. Videoen kan deles som en julehilsen til menigheten i deres sosiale medier.

Facebookbanner

Bilder dere kan laste ned og bruke som Facebookbanner.

Flagglenke

Lyst på flagglenke til juletreet? Her er oppskrift på hvordan du lager den. Flaggene er fra land Kirkens Nødhjelp har kontorer.