Advent og jul

Her finner du materiell som kan brukes til å mobilisere menigheten i advents- og juletiden.

Refleksjon til preken - 2019

Julens tekster, sanger og tradisjoner kaller oss nettopp til Betlehem; en ganske liten og ubetydelig landsby i Palestina. Les Dagfinn Høybråtens prekenrefleksjon.

Menighetsbladartikkel

Som en oase midt i det kaotiske sykehuset, ligger et lite rom med sengeplasser til seks nybakte mødre. Der får de ro, hjelp og hvile. Og kanskje øyekontakt med babyen sin for aller første gang.

Strikk lue og votter

Oppskrift på strikking av Arne og Carlos lue og votter, utarbeidet av Hillesvåg Ullvarefabrikk AS v/Berit Løkken.

Flagglenke

Her er flaggene til landene hvor Kirkens Nødhjelp har utekontor. Klipp ut flaggene, brett på den stiplede linjen, legg en tråd i midten og lim flaggene sammen. Og vipps; så har du en ny flagglenge til juletreet.

Lys våken

Skal du arrangere Lys Våken i din menighet? Her finner du opplegg fra Kirkens Nødhjelp.

Adventsbønn

Vi har laget fire adventsbønner som vi vil dele med dere, én for hver søndag i advent.

Tenn Lys, med det femte verset

Se videoen av Tenn Lys med Helene Bøksle, inkludert et femte vers skrevet av Eyvind Skeie. Lenger nede på siden kan du laste ned Eyvinds refleksjoner om det nye verset, sammen med selve verset.