Historier

Klimaendringenes harde virkelighet

Ti millioner mennesker er rammet av tørke i Etiopia. Er det klimaendringene i verden vi ser et resultat av, og har vi nordmenn også et ansvar for at det har blitt slik? Vi spurte en som forsker på klima.

Fikk fast jobb

Fast jobb er en uoppnåelig drøm for mange romfolk i Romania. Petco John Gabriel og Paraschiv Marian Ovidiukom gjennom nåløyet.

Enkle grep satte fart på maisen

Selv om fattige småbønder i Tanzania må kjøpe både frø og gjødsel selv, blir inntjeningen doblet ved hjelp av Kirkens Nødhjelps «The She project». På få år kan prosjektet skaleres opp betydelig, slik at tusener av småbønder klatrer ut av ekstrem...

– Fleire våpen skapar ikkje meir fred

Fader Alexi jobbar dagleg for fred i Syria. Han er overtyda om at freden til slutt vil vinne, men då han fekk høyre at Noreg no skal trene opp soldatar til å krige i heimlandet hans — då vart han sjokkert.

Etterlengtet brønn

Mens Etiopia er rammet av en alvorlig tørkekatastrofe kan innbyggerne i Gonta village i Gelana District glede seg over rent drikkevann fra en ny brønn støttet av Kirkens Nødhjelp

Godhetstyrannen

Leder av Bispemøtet, Helga Byfuglien, uttrykker seg sjelden i skarpeordelag. Hun ble derfor overrasket over at en budsjettkommentar omat man ikke måtte ta fra de fattige for å gi til de fattige, ble parert av enlandbruksminister på krigsstien.

Syr seg sterke og stolte

Stone Town, Zanzibar: Josefina Cornelio veit ikkje kven som skal pynte seg med skjørtet ho syr. Men ho veit at pengane ho tenar på salet skal leggast i ein stor metallkasse medtre hengelåsar.

Reint vatn med dugnadsarbeid

I Gonta i Etiopia har landsbybebuarane alliert seg for å nedkjempe øydelagde brønnpumper og ureint drikkevatn. Fleire stader i Etiopia jobbar folk gratis for å sikre seg sjølve og naboane tilgang til reint vatn i mange år framover.