Et barn er født - Kirkens Nødhjelps julekonsert

Fredag 22. desember klokken 21.40 sender TV2 Kirkens Nødhjelps julekonsert "Et barn er født".

Klaus Sonstad inviterer til julekonsert med Eva Weel Skram, Ingrid Helene Håvik, Andréa Bræin Hovig, Øyvind «Vinni» Sauvik og Odd Nordstoga medvirker, under musikalsk ledelse av kapellmester Tord Gustavsen.

Øyvind «Vinni» Sauvik, Eva Weel Skram og Klaus Sonstad har alle reist med Kirkens Nødhjelp og opplevd hvordan mennesker i andre deler av verden lever.

Vinni

Vinni er selv vokst opp Afrika, nærmere sagt i Zambia og Tanzania. Han reiser til Kongo, hvor han møter Maria på rehabiliteringssenteret ”Dorkos”, med hennes to barn, begge et resultat av voldtekter. Etter at Maria ble voldtatt, ville ikke familien hennes ha noe med henne å gjøre. Hun mistet all verdi. På dette rehabiliteringssenteret bor det 39 kvinner og 34 barn. Alle som bor på dette senteret har blitt utsatt for seksuell vold, og får behandling gjennom psykologhjelp og praktisk utdannelse.

Panzi-sykehuset tar imot kvinner og barn som har blitt utsatt for brutale seksuelle overgrep. Metodene som blir brukt for å undertrykke befolkningen blir mer og mer brutale. Det er en økende utvikling i antall barn som blir voldtatt i Kongo – sykehuset får inn over 700 pasienter i måneden. Kapasiteten er fullstendig sprengt, og sykehuset er helt avhengig av støtte fra utlandet for å forebygge og gi behandling til alle pasientene.

Du kan redde liv hver måned.
Send sms LIV til 2426 (200 kr/mnd)

Klaus

En av de raskest voksende flyktningskrisene i verden utspiller seg i Bangladesh, på grensen mot Myanmar. Der har over 600 000 mennesker av Rohingya-folket søkt tilflukt siden august. De har blitt utsatt for henrettelser, massevoldtekter, barnedrap, og titusenvis av unger er blitt foreldreløse. Sørøst i Bangladesh besøker Klaus flyktningleiren. Her er det store områder hvor folk bor veldig tett, og på grunn av dårlige sanitærforhold øker faren for smittsomme sykdommer. Den største frykten nå, er epidemier av diare og kolera.

Klaus har et utrolig sterkt møte med gutten Mujib, og hans familie, som akkurat har kommet til flyktningleiren etter å ha rømt fra Myanmar. Militæret skjøt mot huset deres og brant det ned. Moren døde i landsbyen. På flukt uten mat, med sterke opplevelser barn absolutt ikke burde oppleve, ble også faren deres drept…

Videre snakker Klaus med storebroren Dildaro (15), og hilser på både lillesøster og lillebror i teltet deres. De ble rammet av diare, noe flere små barn har dødd av i flyktningleiren. Det blir en tårevåt og sterk samtale, hvor alle bryter ut i gråt når de snakker om foreldrene og savnet etter dem. Dildaro følger rådet han fikk av foreldrene sine; å ta godt vare på søsknene sine.

Odd Nordstoga, Eva Weel Skram, Klaus Sonstad, Andrea Bræin Hovig, Ingrid Helene Håvik og Vinni bidrar med toner og ord på vår julekonsert "Et barn er født" på TV2 22. desember.
Odd Nordstoga, Eva Weel Skram, Klaus Sonstad, Andrea Bræin Hovig, Ingrid Helene Håvik og Vinni bidrar med toner og ord på vår julekonsert "Et barn er født" på TV2 22. desember.

 

Kjønnsbasert vold og reproduktiv helse

Les mer om Kjønnsbasert vold og reproduktiv helse her

Vi arbeider med kjønnsbasert vold og reproduktiv helse i disse landene:

Den dominikanske republikk Etiopia
Guatemala Kongo
Malawi Mali
Pakistan Somalia
Sudan Sør-Sudan
Zambia  

Publisert:

Gi en gave

Din støtte går der behovet er størst

Du kan gi uten å fylle ut opplysninger om deg selv, men legg gjerne inn e-postadresse og telefonnummer om vi kan få lov å kontakte deg av og til, for eksempel de gangene vi trenger akutt hjelp.

Fast månedlig betaling med:

eller
Gaven din kan gi 0 kr er nok til å gi 1 person personer varig tilgang til rent vann hver måned
Akkurat nå er behovene for nødhjelp akutte i